Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Limassol – moderní letovisko a nekonečné pláže

Doporučujeme: ZÁJEZDY NA KYPR NA SVĚTADÍLECH

Limassol situovaný v zátoce Akrotiri je moderním letoviskem, které dokáže uspokojit všechny věkové kategorie návštěvníků. Na své si zde přijdou jak mladí lidé, tak i rodiny s dětmi a starší páry. Návštěvníky přitahuje svými hotely s výhledem na azurové moře, bazény, soukromými i veřejnými plážemi, promenádou lemovanou palmami, pestrými nákupními možnostmi i nočním životem. Limassol je údajně nejrušnějším letoviskem na Kypru. Nejde však jen o noční život, ale město se stává často také dějištěm festivalů doprovázených tancem, hudbou, ochutnávkou vín nebo dramatickými představeními.

Centrum Limassolu je tvořeno okouzlujícím starým městem s unikátní atmosférou. V bludišti uliček narazíte na kavárny, bary, noční kluby a obchody s nejrůznějším zbožím, od suvenýrů až po nejnovější módu. Centrum města bývá dosti často přeplněné, mísí se v něm turisté s místními obyvateli, kterých zde žije okolo 325 tisíc. Rozmanitost tohoto střediska se odráží v různorodosti turistů, kteří ho navštěvují. Mezi nejčastější zahraniční hosty patří Rusové a Britové. Pokud nepatříte mezi milovníky velkého ruchu a shonu, tak se místům v blízkosti centra raději vyhněte. Zejména v hlavní letní sezóně v nich bývá poměrně plno.

Limassol se táhne v délce několika kilometrů podél kyperského pobřeží a krásnou kulisu mu vytváří pohoří Troodos. V místním přístavu, který patří k největším na ostrově a dokáže odbavovat jak turistické, tak i nákladní lodě, kotví také spousta jachet. Milovníci sladkého nicnedělání na nekonečných plážích budou v Limassolu doslova nadšení. Zdejší pláže se táhnou v délce několika kilometrů a jsou tvořeny jemným pískem nebo oblázky. Velmi pozvolně se svažují do azurových vod Středozemního moře a tak je zde umožněno bezpečné koupání nejen malým dětem, ale i nepříliš zdatným plavcům. Na plážích většinou nechybí ani potřebné občerstvení v plážových barech a další turistické vybavení. Kromě hlavních velkých pláží můžete v okrajových částech Limassolu narazit i na menší soukromé plážičky, kde si užijete klidu a romantiky.

Zdejší pobřeží je jedinečné svým bohatým podmořským životem. V okolí Limassolu se nachází hned několik oblíbených potápěčských lokalit. Potápění na Kypru všeobecně bývá považováno za nejlepší v celém Středomoří. Koho by mořská voda omrzela, může se vydat do místního akvaparku, v němž se nachází nespočet vodních atrakcí. Nadšené budou především děti, ale ani jejich rodiče se nudit rozhodně nebudou. Mlsné jazýčky návštěvníků si přijdou na své v místních restauracích či tavernách, kde je možné ochutnat některou ze zdejších specialit. Nabízí se však samozřejmě také možnost objednat si něco méně exotického z mezinárodní kuchyně. Z místních lahůdek nevynechejte rybí speciality, pokrmy z darů moře nebo kozí sýr. Z nápojů oceníte zejména víno, Limassol je totiž centrem kyperského vinařského průmyslu.

Limassol se může pochlubit množstvím historických a archeologických zajímavostí, četnými muzei i rozlehlými parky. Významnou památkou města je středověký hrádek, na němž v roce 1191 proběhla svatba Richarda Lví srdce. Ten musel svou nevěstu nejdříve vysvobodit z rukou Kypřanů, teprve poté si ji mohl vzít. Právě tato událost ovlivnila dějiny města na mnoho staletí. Až do počátku 14. století byl hrad majetkem Templářů. V současnosti se v interiérech hradu nachází Muzeum kyperského středověku. Milovníkům nakupování by neměla uniknout místní bazarová čtvrť ani vyhlášené sýrové trhy.

Západně od Limassolu se nachází hrad Kollosi, který ve 13. století představoval hlavní sídlo rytířů sv. Jana Jeruzalémského. Jižně od města se rozkládá krásné slané jezero Akrotiri, jež je v zimě domovem tisíců plameňáků. Za návštěvu stojí také pozůstatky antického města Amathus. V bezprostředním okolí Limassolu se nachází světoznámé archeologické naleziště Kourion s Apollonovou svatyní a divadlem. Limassol je rovněž ideálním výchozím místem do pohoří Troodos, ale dobře se z něj podnikají také výlety za poznáním vnitrozemských vesniček. Pokud máte k dispozici auto, vydejte se na návštěvu dalších atraktivních kyperských měst, jako je Larnaka, Nikósie nebo do letoviska Paphos.

- jap - 

Předchozí články z Kypru
Paphos – průzračné moře, písčité pláže a řada historických památek 
Svatba na Kypru 
Kalo Pascha - Velikonoce v Řecku a na Kypru 
Vánoce na Kypru 
Stopy slavných na Kypru 
Výlety z kyperského pobřeží 

Článek byl zobrazen 6 900 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko